varivo od tikvica i sočiva




Poslednjih godina sve se češće na pijaci nalaze okrugle tikvice. Istog su ukusa kao i one stare, ali su nekako lepše. A možda su nam samo neobičnije. Danas od njih pravim po Gaginom receptu varivo... od nedavno pod mojim krovom obitava i jedna veganka, nadam se da će joj se svideti. A mamin špajz, zarad nje, će se sve više okretati toj kuhinji. Račinam na nesebičnu pomoć svoje Vegan - vegetarijan facebook družine.



Potrebni sastojci:

  • 1 šolja sočiva
  • 7 - 8 okruglih tikvica
  • 1 šargarepa
  • 1 luk
  • 1 paprika (opciono)
  • 3 čena belog luka
  • komadić đumbira
  • par kašika pasate
  • malo ljute aleve paprike
  • so, biber, mleveno povrće bez aditiva, peršunov list
  • maslinovo ulje








Papriku, beli luk, luk, šargarepu, pasatu i đumbir iseckati u multipraktiku, pa prodinstati na ulju.

Dodati tikvice, naliti vodom, sipati začin od povrća i suvi peršunov list i kuvati dok ne proključa. Tada dodati sočivo.

Krčkati dok se sočivo ne skuva. Začiniti po volji.










Nema komentara:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...