Saturday, February 4, 2017

zimski praznik





Napolju je konačno otoplilo, ali ne mogu da ne prizovem zimu makar još malo, ovom istinski zimskom pikanterijom. Još jedna đakonija iz kuvara Sočni kuvar dva debela novinara, koji su napisali Mihajlo Mika Dajmak i Miloš Miša Lazić.




Potrebni sastojci:

  •  paketić suvih paprika
  • 250 g suvog mesa
  • glavica ukiseljenog kupusa
  • 200 g suve slanine
  • 2 jajeta
  • pola glavice belog luka
  • 2 glavice crnog luka
  • bibera po ukusu
  • malo masti

Luk se proprži na malo masti, pa se na tome dinsta iseckana glavica kupusa sa suvim mesom. pobiberi se po ukusu.

Za to vreme se paprike preliju vrelom vodom da odmeknu.

U vatrostalnu posudu se rađa: 

  • red slanine
  • paprika
  • kupus sa suvim mesom
  • seckani beli luk
  • paprika
  • slanina
Peče se u rerni oko pola sata, pa se zalije sa dva dobro izmućena jajeta i dopeče do kraja.











2 comments:

  1. Ja kad vidim slaninicu i kupus, olizala bi monitor, ma praviću makar d aje i usred leta ovde .)

    ReplyDelete
  2. Draga Gurmanko sa druge strane Planete, znam šta mi pričaš. Drago mi je da ti se sviđa jelo. Doći će zima za čas... pravićeš ga.

    ReplyDelete