Wednesday, June 8, 2016

grilovana marinirana piletina




Još jedan način za pripremu piletine - i malo hvalisanja novom baštom-paletom sa začinskim biljem. Piletinu sam marinirala preko noći, a zatim tom marinadom premazivala i povrće koje sam grilovala sa piletinom. Sve ovo nam se veoma svidelo i ponovićemo ćim se bosiljak koji smo sad malo podšišali razbokori...







Za marinadu je potrebno prvo pripremiti ovu smesu. Samleti u blenderu ili iseckati sastojke koje otprilike odmerite da ih bude oko:


  • 2 kašike seckanog svežeg bosiljka
  • 1 kašika seckanog peršunovog lista
  • 4 čena belog luka
  • 1 kašikica soli





Zatim tu smesu pomešati sa:


  • 1 kašikom senfa
  • 1/3 šolje aćeta balsamika
  • 1 šoljom maslinovog ulja
  • bibera po ukusu
U to se umoči meso i ostavi bar nekoliko sati da odleži, a zatim se kratko proprži na roštilju i to je to. Ukusan i lagan za pripremu kasnoprolećni ručak.










No comments:

Post a Comment