Wednesday, November 4, 2015

čokoladni mafini sa kestenom

Kupila sam pasirani kesten u Efedri, divnoj prodavnici zdrave hrane u Prvomajskoj u Zemunu, jer mi se jelo nešto od kestena. Kupila sam i svež kesten na pijaci, ali smo njega smazali odmah. Ove jeseni želim da jedemo kestenje mnogo, mnogo više nego pre. Našla sam more recepata, a ovaj sa Coolinarike je prvi došao na red, jer je najlakši za pripremu. 

Ovo su sasvim jednostavni mafini savršene strukture, odličnog ukusa i zanosnog mirisa.





Potrebni sastojci:


  • 200g putera
  • 150g šećera
  • prstohvat soli
  • 150 g tamne čokolade
  • 3 jajeta
  • 250g pasiranog kestena
  • 3 kašike mleka
  • 1 kašika meda
  • 1 kašika arome ruma
  • 125g brašna

Rernu zagrejati na 180C.
Kalupe za mafine podmazati.

Čokoladu otopiti na laganoj vatri i ostaviti sa strane da se prohladi.


Puter penasto umutite mikserom, dodajte so i šećer i mutite dok se šećer ne otopi, za šta će trebati nekoliko minuta na najvećem broju obrtaja.


Dodajte jaja i mutite dok smesa ne posvetli, pa umešajte kesten, med, čokoladu, mleko i rum. Prosejano brašno dodajte na kraju i polako promešajte da se sve poveže.




Razlijte smesu u kalupe i pecite oko 20 minuta.





No comments:

Post a Comment